Community

CalmYourTits

Een platform voor awareness en actie

In 2019 stortte Jamie Crafoord (27) volledig in. De oorzaak bleek te liggen bij haar 'zwetende' borstimplantaten, die ertoe leidden dat er gifstoffen in haar lichaam terechtkwamen. Om andere jonge vrouwen op de risico's van een borstvergroting te wijzen, is ze een platform gestart: Calm Your Tits. Met dit platform organiseerde ze onder meer een petitie voor vergoeding van explantatiekosten door ziektekostenverzekeraars, die door maar liefst 28.000 vrouwen is ondertekend.

Bekijk Jamie's minidocumentaire hier.

Met Jamie is het gelukkig goed afgelopen. Ze heeft haar implantaten verwijderd en het gaat weer goed met haar. Ze heeft geluk in de liefde gevonden en inmiddels 2 kinderen. "Ik ben ontzettend trots op mijn eigen lichaam: het is prachtig. Als ik nu oude foto's terugkijk besef ik: die grote borsten pasten helemaal niet bij mij. Ik hoop dat ik andere meiden dat ook kan laten inzien."

Haar verhaal kun je ook lezen in haar boek.

Jamie is een van de initiatiefnemers van dit collectief en blijft voortdurend strijden voor rechten van vrouwen met borstimplantaten en awareness omtrent de gevaren ervan.

Teken de petitie